Nunta de toamna
Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri datorita nuantelor calde cu care ne incanta: portocaliu, maro, ruginiu si aramiu. Acestea sunt doar cateva din culorile ce pot fi folosite pentru a creea o atmosfera demna de o nunta iesita din comun. Si cine nu viseaza la o nunta deosebita, memorabila?
Tot toamna este anotimpul care ne aduce aminte de recoltele imbelsugate, de roadele pamantului pe care cu siguranta le putem folosi pentru un decor unic si de neuitat.
Decorul
Fie ca apelezi la clasicile vaze sau suporturi pentru flori, sau ca dai frau liber imaginatiei si le inlocuiesti cu dovlcei, ghivece pictate, vase de sticla umplute cu ghinde, castane, nuci sau alte roade ale pomilor, nu uita ca este foarte important sa strecori in aranjament frunze uscate sau verzi de copaci sau fructe: catina, macese, afine etc. In locul farfuriilor suport poti folosi rondele din trunchi de copac sau daca optezi pentru platoul clasic il poti decora cu un servet in culorile evenimentului si cu un mic accesoriu tomnatic.
Cum prima impresie conteaza, trebuie sa tinem cont de decorul din zona de receptie sau a lobby-ului. Aici se pot folosi obiecte mai mari, mai impunatoare care nu isi au locul in sala, ca de exemplu galeti, dovleci gigant, lemne, butoaie si lumanari foarte inalte. Daca va doriti o nunta rustica si aveti o zona frumoasa la intrarea in locatie, atunci decorurile de mai jos sunt exact ce va trebuie:
Buchetul de mireasa
Buchetul miresei trebuie sa cuprinda tot universul Toamnei intr-un aranjament spectaculos si care sa va reprezinte. In el trebuie combinate flori in cromatica evenimentului, flori specifice anotimpului si de ce nu, diferite fructe si texturi, in functie de tipul de nunta pe care v-o doriti: rustica, eleganta, casual, etc.
Meniul
Toamna este cel mai darnic anotimp atunci cand vine vorba de ingrediente pline de savoare! Asa ca, tinand cont de larga gama de ingrediente specifice toamnei, recomandarea noastra este sa alegeti un meniu care sa va incante papilele gustative: foie gras cu gutui, porc cu mere caramelizate si deserturi in care perele, strugurii, merele caramelizate sau alte fructe de sezon care vor face cu siguranta deliciul invitatilor! Iar un candy-bar cu mini-tarte de sezon va avea un succes garantat!
Sa nu uitam insa de piesa principala a meniului: tortul. Nu cred ca mai sunt necesare detaliile ce tin de ornamente, in mod cert imaginatia voastra bogata si un cofetar pe masura vor creea un tort care sa completeze perfect tema evenimentului.
Rochia de mireasa
Pentru o nunta rustica, cea mai potrivita este rochia boema, simpla si cu maneci, dantela fiind in mod cert cea mai recomandata. Cu maneci ample, cu spatele gol, cu trena sau pe corp, este alegerea fiecarei mirese iar coafura recomandata este una naturala, accesorizata fie de o coronita de flori sau mici agrafe in forma frunzelor aurii, fie de o bentita personalizata cu un model rustic.
Tinuta mirelui
Vestimentatia mirelui trebuie sa fi una in ton cu evenimentul. Mai ales pentru ca vremea este rece in acest anotimp, intalnim destul de des materialele de tip lana sau stofele mai groase. Daca vreti sa iesiti din tipare si sa nu apelati la clasicul negru, caramiziul sau maro-ul sunt cu siguranta cele mai inspirate alegeri. Iar pentru cei traditionalisti, o batista, o vesta sau un papion in culorile pamantului sunt suficiente.
Pentru mai multa inspiratie de toamna, va invit sa vizitati board-ul nostru de Pinterest dedicat nuntilor de toamna.
Sursa foto: Pinterest.com